Deneyimi Sunuyor
Bulut Madenciliğine Başlamanın 4 Kritik Yolu
Veri merkezlerinden ekipman veya işlem gücü kiralayarak kripto para madenciliği yapmayı sağlayan bulut madencilik, bireysel olarak fiziksel madencilik donanımlarını kurma, yüksek hızlı internet bağlantısı alma, elektrik sağlama ve donanımların bakımını yapma sürecini ortadan kaldırıyor. Tüketiciler ve kuruluşlar için kritik dijital varlık güvenliği ve kullanımı konusunda dünya lideri olan Ledger, bulut madenciliğine başlamanın 4 yolunu paylaşıyor.
Bulut madencilik, herkesin madencilik aracılığıyla kripto ödülleri kazanmaya başlamasına olanak tanıyor. Pahalı makinelerin kurulması ve çalıştırılması ile mümkün olabilen kripto madenciliğinde, madencilik yapabilen bilgisayarlar yüksek miktarda enerji kullanmakla beraber çok fazla ısı ve gürültüye sebep oluyor. Bulut madencilik ise bu noktada devreye girerek kişilerin hiçbir efor sarfetmeden sadece bir kripto şirketine belirli miktar ödeme karşılığında çıkarılan kriptodan pay alma kolaylığı sağlıyor. Bulut madencilikte barındırmalı madencilik ve hash gücü kiralama olmak üzere iki farklı yaklaşım bulunuyor. Madencilik ekipmanlarının, madencilik çiftliğinden kiralandığı bir yöntem olan barındırmalı madencilikte, ekipmanlar bulunduğu yerde kalıyor ve kişiler yalnızca sanal olarak fonlama yapıyor. Tüm bakım ve operasyon şirket tarafından yönetildiği için kişiler fiziksel sorunlarla uğraşmadan sadece madencilik tercihlerini ve stratejilerini belirleme imkanı buluyor. Hash gücü kiralama ise bir madencilik çiftliğinden tam donanım kiralamak yerine, işlem gücünün belirli bir kısmını kiralamayı içeriyor. Bu işlem gücü, “hash gücü” olarak adlandırılırken kullanıcılar sadece kiraladıkları güç oranında madencilik ödülleri kazanıyor. Tüketiciler ve kuruluşlar için kritik dijital varlık güvenliği ve kullanımı konusunda dünya lideri olan Ledger, bulut madenciliğine başlamanın 4 yolunu paylaşıyor.
1. Bir Madencilik Hizmeti Seçin. Bulut madencilik dünyasına adım atmadan önce dikkatli olmak gerekiyor. Seçilen şirketin iyi bir itibarının olduğundan ve yatırımcıları dolandırmayı amaçlamadığından emin olmak da kritik faktörler arasında yer alıyor. Çevrim içi forumları araştırmak, sertifikalarına bakmak ve hatta eski müşterilerle iletişime geçmek eminlik açısından fayda sağlayabilir. Ek olarak ihtiyaca uygun bir madencilik hizmetini bulup seçmek gerekir. Örneğin, bazı madencilik çiftlikleri hash gücü kiralama seçeneğini sunmaz. Dolayısıyla, katılmak istenilen bulut madencilik türüne bağlı olarak akıllıca bir seçim yapmak gerekir.

2. Sözleşmeyi Kesinleştirin. Süre, hash gücü ve ücretler gibi sözleşme ayrıntılarını kesinleştirin. Son aşamaya geldiğinizde şirketin yönergelerine uygun olarak alınacak hizmet için ödeme yapın.
3. Madencilik Yapmaya Başlayın. Ödeme işlendikten sonra bulut madenciliği başlar. Toplanan ödülleri takip etmek için kullanıcıların hesaplarını izlemesi oldukça önemli. Birçok platform, kazançları gerçek zamanlı olarak kontrol etmek için bir kontrol paneli sağlar.
4. Ödüllerinizi takip edin. Elbette ki yapılan yatırım, beklentiyi karşılayacak bir getiri sağlamalıdır. Girişimin kullanıcılar için kazançlı olacağından emin olmak için tahminî ödüller ve giderler mutlaka hesaplanmalıdır. Ardından da kâr edildiğinden emin olmak için bu ödüller takip edilmelidir. Bulut madencilikten azami oranda kazanç sağlayabilmek için, gerektiğinde piyasa dinamiklerine göre madencilik stratejilerini ve tercihleri uyarlamaya kullanıcıların açık olması gerekir.
Bulut Madencilik ile İlgili Güncel Düşünceler Neler?
Bulut madencilik, kripto para sektöründe daha fazla kazanç elde etmek amacıyla risk almaya hazır kişiler için bir kalite artışıdır. Dahası, iş ispatı ağlarının güvenliğine şahsen katkıda bulunmayı da sağlarken birçok açıdan havuzlu kripto stake etmeye de benziyor. Bunların her ikisi de doğrudan karmaşık faaliyetler gerçekleştirmeden kişilerin kripto para ekosisteminde yer almasına imkân veren bir ortam sağlıyor.
Ancak her iki açıdan da dikkatli olmak da fayda var. İtibarlı platformları seçmek ve kripto paraları güvenli bir şekilde saklamak büyük önem taşıyor. Ledger donanım cüzdanları, bu süreci kolaylaştırmak için güvenlik ve kullanım kolaylığı özellikleriyle donatılmıştır. Bu özellik ister sadece HODL yapmayı amaçlayın ister bulut madencilik veya staking ile ilgilenin, güvenli ve sorunsuz bir deneyim yaşamanızı sağlıyor.
Ledger Hakkında:
2024’te 10. yılını kutlayan Ledger, bireysel tüketiciler ve kurumlar için Dijital Varlık güvenliğinde dünya lideridir. Ledger 180 ülkede, 10’dan fazla dilde, 100’ün üzerinde finansal kuruma ve ticari markaya satmış olduğu 6 milyondan fazla cihaz ile, kullanıcılarına farklı cihazlar ve platformlar içeren bir ekosistem sunuyor. Dünyadaki tüm kripto varlıkların %20’sinden fazlasının güvenliği Ledger tarafından sağlanmaktadır.
Ledger, dijital varlıklar için güvenli bir çözüm olarak tasarlanmıştır. Dünyanın uluslararası düzeyde en saygı duyulan aktif güvenlik ekibi Ledger Donjon, Dijital Varlıklar dünyasını korumada çok önemli bir kaynaktır. Sadece 2023 yılında 14 milyar dolardan fazla fon hack’lenmiş, dolandırıcılığa kurban gitmiş veya kötü yönetilmişken Ledger’ın güvenliği, topluluğuna gönül rahatlığı ve taviz vermeyen bir self-custody (bireysel kontrol) sağlamaktadır.
LEDGERTM, LEDGER LIVETM, LEDGER RECOVERTM, LEDGER STAXTM, LEDGER FLEXTM ve LEDGER FREE FROM COMPROMISETM, Ledger SAS şirketine ait ticari markalardır.
Bluetooth® ismi ve logoları Bluetooth SIG, Inc. şirketinin tescilli ticari markalarıdır ve bu isim ve logoların Ledger tarafından kullanımı lisans kapsamındadır.
E Ink®, E Ink Corporation’ın tescilli ticari markasıdır.